:: DIGIFOTO: Ingeraamde dia's::

 
 

WAT DIGITALISEREN

DIGIMED biedt de mogelijkheid tot het scannen van ingeraamde dia’s.
Dit zijn materialen van de volgende formaten en afmetingen:

Formaten Afmetingen
Kleinbeeldnegatieven en dia’s 24mm x 36mm
APS negatieven en dia’s 16mm x 30mm
Halfkleinbeeld en dia’s 12mm x 18mm

HOE DIGITALISEREN

De materialen worden allemaal gescand met een professionele scanner. Dit gebeurt om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Deze scanner heeft een speciale kleinbeeld filmhouder waardoor er geen verlies van beeld plaatsvindt.

WAAROM DIGITALISEREN

DIGIMED digitaliseert uw materiaal met zorg. Dit omdat DIGIMED weet dat het beeldmateriaal vergankelijk is.

Door de digitalisatiediensten van DIGIMED van foto’s, films en video’s naar DVD, wordt het risico kleiner dat u uw dierbare beeldmateriaal verliest. U kunt makkelijk een kopie van de DVD’s opbergen in het archief of bij vrienden en familie onderbrengen.

Hierdoor heeft u meer zekerheid dat u in de toekomst ook nog plezier kunt beleven aan de herinneringen die in het verleden zijn vastgelegd.

Opslagformaat
DIGIMED scant uw materiaal en slaat het standaard op in het JPEG-formaat met een afmeting van 2000 x 1500 pixels. Dit in een output-resolutie van 300 dpi, welke ook gevoerd wordt door de meeste printers van deze tijd.
Deze afmeting is prima te bekijken op de PC en TV.
Tevens kunt u uw gedigitaliseerde materialen afdrukken op 10x15 cm (standaard fotoformaat).

Wanneer u zelf bewerkingen gaat uitvoeren en vergrotingen maakt, kunt u deze uitprinten tot A3 formaat met behoudt van een goede afdrukkwaliteit.

DIGIMED plaatst standaard uw gedigitaliseerde materiaal op DVD. Deze bestanden zijn ongeveer 800kb groot. Dit gebeurt zoals net genoemd in JPEG-formaat. Tevens plaatsen wij ook uw materiaal in een presentatie, opdat u deze kunt bekijken op TV!
Zo kunt u direct genieten en uw herinneringen delen met vrienden en familie.

Mappen en volgorde
DIGIMED plaatst uw materiaal op volgorde in mappen (ook wel directories genoemd). Op deze wijze heeft u een duidelijke structuur in de gescande materialen en kunt u makkelijk iets terug vinden. Als u uw materiaal duidelijk voorziet van nummers en een naam geeft, dan nemen wij deze gegevens over. Tijdens het scannen wordt dan dezelfde volgorde gebruikt, waardoor ook dezelfde nummering weer terug te vinden is op uw DVD.

OVERIGE OPTIES

Wanneer u zelf andere wensen heeft kunt u contact met ons opnemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw bestanden in TIFF-formaat op te slaan. Dit formaat wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven voor o.a. drukwerk.
DIGIMED kan natuurlijk ook scans maken in veel hogere resoluties, te weten tot zo’n 6000 x 4000 pixels. Zo wordt het dus ook mogelijk om bijvoorbeeld van een oude dia een mooie poster te maken. Tevens kan de output-resolutie verhoogd worden tot wel 3200 dpi.

Kijk nu verder op de website naar meer informatie over negatieven! Liever direct persoonlijk contact? Bel dan 0641309997 of stuur een email naar info@digimed.nl


.:: DIGIMED ZET DIA'S, NEGATIEVEN, FOTO'S, VIDEO'S & 8MM SMALFILMS OP DVD ::.