:: DIGIFILM: Smalfilm ::

 
 

WAT DIGITALISEREN

DIGIMED biedt de mogelijkheid voor het digitaliseren van verschillende formaten 8mm smalfilm.

HOE DIGITALISEREN

De materialen worden allemaal gescand met een professionele scanner. Dit gebeurt om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. De filmconverter die DIGIMED gebruikt word tevens gebruikt voor digitalisatie van filmmateriaal in Hollywood!

Deze scanner biedt de mogelijkheid frame per frame beeld op te slaan, flikkeringvrij. Dit is geen telecine methode waarbij projectie wordt opgenomen! Wat hier meestal bij ontstaat zijn het hotspot effect. Dit houdt in dat het midden van het beeld helder is en de hoeken donkerder en strepen door het beeld. Dit probleem is verleden tijd bij onze methode. Door middel van directe overzetting van uw smalfilm door middel van een hoogwaardige industriële 3ccd camera kunnen wij u één van de hoogst mogelijke kwaliteiten bieden. Door deze methode ziet u tevens film die u nog niet eerder heeft gezien, aangezien er een beeldwinst van 20 tot 30 % wordt gerealiseerd! Wat eerder bij uw projector 'buiten beeld' viel wordt nu zichtbaar.

WAAROM DIGITALISEREN

DIGIMED digitaliseert uw materiaal met zorg. Dit omdat DIGIMED weet dat het beeldmateriaal vergankelijk is.

Door de digitalisatiediensten van DIGIMED van foto’s, films en video’s naar DVD, wordt het risico kleiner dat u uw dierbare beeldmateriaal verliest. U kunt namelijk makkelijk een kopie van de DVD’s opbergen in het archief of bij vrienden en familie onderbrengen.

Hierdoor heeft u meer zekerheid dat u in de toekomst ook nog plezier kan beleven aan de herinneringen die in het verleden zijn vastgelegd.

Opslagformaat
DIGIMED digitaliseert smalfilm en plaats deze op DVD, in een standaard resolutie van 720 x 576 pixels. Dit is het formaat dat standaard ook voor TV gebruikt wordt en is dus te bekijken op de PC en TV.

DIGIMED plaatst standaard uw gedigitaliseerde materiaal op DVD. Er wordt maximaal 2 uur video op één DVD geplaatst. Tevens wordt er een startmenu toegevoegd, die u de mogelijkheid biedt te zappen naar de door u gewenste beelden. Zo kunt u direct genieten en uw herinneringen delen met vrienden en familie.

Mappen en volgorde
Films worden één op één gekopieerd. Dit houdt in dat u precies dezelfde beelden terug ziet op de DVD. Wanneer u meerdere kortere filmbeelden heeft op verschillende spoelen, kunnen deze op één DVD geplaatst worden. In het startmenu kunt u dan kiezen uit de door u gewenste verschillende filmbeelden.

OVERIGE OPTIES

Het is geen probleem wanneer u zelf de film wilt bewerken na de digitalisatie. U kunt zelf een externe harddisk brengen en/of toesturen waarop wij vervolgens uw beeldmateriaal in AVI-formaat plaatsen. Tevens bieden wij de mogelijkheid externe harde schijven via ons aan te schaffen.

Kijk nu verder op de website naar meer informatie over transport! Liever direct persoonlijk contact? Bel dan 0641309997 of stuur een email naar info@digimed.nl


.:: DIGIMED ZET DIA'S, NEGATIEVEN, FOTO'S, VIDEO'S & 8MM SMALFILMS OP DVD ::.